Personal Blog

#1 Hoe en waarom en hoe het begon

Nooit gedacht dat ik op een dag naar mijn naaste liefdes overenthousiast zou appen: “Jeeeeee bevestigingsmail ontvangen: domeinnaam geregistreerd! www.styledbyjoyce.nl is online! (gevolgd door overenthousiaste smileys)

Dan ben ik wel zo’n typje dat dan terug gaat denken: “hoe is het nou eigenlijk zo gekomen?”

Er zijn genoeg hyperambitieuze typetjes die standaard een 10-jarenplan tot in de puntjes nauwkeurig in hun hoofd hebben zitten. Precies wetend wat ze willen, hoe ze het willen doen en zo hun weg in het leven zelf regisseren. Tot die groep behoor ik niet. Totaal niet.

Mijn levenservaring tot nu toe heeft mij geleerd dat je kansen die op je pad komen niet moet negeren maar met beide handen moet aanpakken. Daarnaast heb ik ook nog de eigenschap om nogal uiteenlopende dingen allemaal ontzettend leuk te vinden!  Deze combinatie heeft er voor gezorgd dat Styled by Joyce is ontstaan. Grafisch Design is sinds een aantal jaar een grote hobby van mij geworden en blijkt uitstekend te combineren met interieurstyling waarmee ik sinds mei 2016 in aanraking ben gekomen toen ik inspiratie zocht voor het inrichten van ons pas-gekochte huis. Ik kwam via instagram terecht in de wereld van Interieurstyling en de bijbehorende feeds. Er ging een wereld voor me open! Mijn hart maakte 36 sprongen tegelijk en toen wist ik het: Dit.wil.ik.ook! Dus, hup! Mijn eigen ‘interior-feed’ gestart!

Maar waarom vind ik het dan zo fantastisch? Denk je dan. We kennen allemaal het commentaar op de onrealistische ‘picture perfect’ plaatjes op instagram. Je huis is toch nooit 24/7 zo perfect gestyled? (nee, zeker niet!) Maar dat hoeft ook niet! Ik kon me echt vergapen aan die perfect gestylde plaatjes op instagram, heerlijk vond ik dat! Ik waagde zelf ook een poging en mijn allereerste post was van onze keuken. Met mijn telefoon genomen. Ik had de keuken lekker schoon en aan kant en ging, met wat inspiratie van andere interior-feeds, de keuken ‘stylen’.

 

Eerstepost-1.png

 

Het ‘lelijke’ koffieapparaat en  idem waterkoker haalde ik weg voor de foto net als het stylish-onverantwoorde plastic keukengerei ;) Wat plantjes en stylish-verantwoorde snijplanken en dienbladen zorgvuldig neerzetten op de meest onpraktische plaatsen (praktisch staat niet in de interior-feed vocabulaire, haha) midden op het aanrecht en klikken maar met die camera! Als een echte ‘prof’ de juiste #hashtags plaatsen onder de post en mijn instagramcarrière was van start gegaan! Tot mijn eigen verbazing had mijn eerste post binnen 5 minuten 14 likes! (toch knap zonder volgers, haha) Zoooohéé dát vond ik leuk! Ik. Joyce Diederik. Dorpse meid uit Schipluiden, een dorp waar 80% van de Nederlanders zelfs nog nóóit van heeft gehoord. Ik kon zo in dat interior-feed wereldje op instagram stappen! Mijn feed hoorde er vanaf dag 1 gelijk bij! En héérlijk al dat geschuif van alle accessoires en planten! Alles heeft wel een keer in elke kamer gestaan! Op deze manier had al het geschuif ook een doel: Delen! Maar dan realiseer je je ook:  Ahá, dus zo picture perfect kunnen de andere personen achter de andere feeds ook niet zijn! En dat blijkt ook wel. Soms komt er een post voorbij waar iemand een kijkje achter de schermen laat zien. En ja hoor, net als bij mij: uit het zicht van de camera staan alle attributen en accessoires opgesteld die niet op de bewuste foto mogen komen. Één grote bende van aan de kant geschoven spullen! En misschien maakt dat het wel zo leuk! Dat het een soort van illusie is. Want zeg nou zelf, als peutermoeder die 80% van de tijd haar benen bijna breekt over op de grond slingerend speelgoed in de meest afzichtelijke felle kleuren van de regenboog die met geen enkel interieur matchen. Hoe fijn is het dan om af en toe perfecte plaatjes van je eigen huis te kunnen zien die zó in de VT Wonen zouden kunnen staan (keep on dreaming! Haha) en onbekende volgers van je feed in de waan te kunnen laten dat jouw huis er heus wel 24/7 zo perfect gestyled uitziet! ;)

 

Liefs, Joyce


Gastblogs

Reactie plaatsen

Reacties

Sanne Stel Sheriff
9 maanden geleden

Leuke blog Joyce! En wat een onwijs mooie site!
xxx Sanne